Hohenstein Enstitüsü’nün (akredite ve bağımsız bir test laboratuvarı ve araştırma merkezi) yeni 4D Body Scanner’ının konfeksiyon endüstrisinde bilgi ve süreçleri ilerletmeyi amaçlayan projelerde kullanılması amaçlanmıştır.
Ekim 2020’de tamamlanması öngörülen “Hareket Kısıtlamaları” adlı proje, Alman Endüstriyel Araştırma Dernekleri Federasyonu (AiF) tarafından finanse edilmektedir. Proje, hareket halindeyken ortaya çıkan vücut ölçüm değişikliklerine odaklanmaktadır. Bilim insanlarını projeye dahil etmenin amacı olarak; giyim ürünlerinin hareketi nasıl kısıtladığını analiz etmek için standart bir metot oluşturmak olduğu belirtilmiştir.
Hohenstein tarafından belirtilen diğer bilgilere göre; 4D şekilde yapılan bir vücut taraması, müşterinin vücut şekli ve bedenini, aynı zamanda hareket esnasında vücut şeklindeki değişiklikleri de ortaya çıkarmaktadır. Hareketin hem giysi hem de vücut üzerindeki etkisini göstermektedir. Özellikle spor giyim ve iş kıyafetleri için hareket aralığı gelişmiş fonksiyonlara yönelik olacak şekilde analizler yapılabilmektedir.
Enstitüye göre 3D görselleştirmeli 4D verileri, prototipleme süresini ve maliyetini kısaltmakta ve hatta ortadan kaldırabilmektedir. Bedenleme ve tasarım oluşturma konusunda daha iyi bir data ortaya koymaktadır. Daha az materyal ve atıkla daha iyi tasarımlar oluşturulmasına katkı sağlamaktadır. Ürünlerin uyumu, işlevi ve ergonomik rahatlığı geri dönüş oranını olumlu etkilerken; giysinin daha iyi oturmasını sağlayan gerçekçi beden verileri marka sadakati ve kârını olumlu yönde etkilemektedir.